Google Analytics kan een hele grote hulp voor je zijn bij het optimaliseren van jouw website. Of je nu juist meer bezoekers wilt halen of wilt weten of je bezoekers op de juiste pagina’s komen, Google analytics vertelt het je. Maar stel dat je hier nu niet zo bedreven in bent, of dit liever helemaal uitbesteedt. Dan help ik je.

Google Analytics ondersteuning bij het opstellen van een meetplan

Het belangrijkste aan het hebben van een website is dat je weet wat je ermee wilt bereiken. Dat kan zo simpel zijn als aanwezig zijn als klanten jou zoeken, jouw hobby kunnen etaleren, of het binnenhalen van leads. En nog zo veel andere doelen. Afhankelijk van je doel is het belangrijk de juiste onderdelen van jouw site te meten. Daar helpt een meetplan bij. Beschrijf hierin welke acties op jouw website bijdragen aan het behalen van jouw doelstellingen. Bijvoorbeeld het versturen van een contactformulier, of het bekijken van jouw portfolio met projecten.

Hulp bij het implementeren van jouw meetcodes

Heb je een meetplan gemaakt dan moet de code ingebouwd worden. Dat kun je zelf doen in de code van de website of via een tag management systeem zoals Google Tag Manager. Je vertaalt dan jouw meetplan naar concrete codes om te implementeren. Ik help je graag bij deze vertaling en de implementatie. Uiteraard ook via tag management. Heb je de code door jouw ontwikkelaar laten inbouwen en wil je weten of dit op de juiste manier is gedaan dan kan ik dat uiteraard ook voor je doen.

Ondersteuning bij de conversie van Classic Analytics naar Universal Analytics

Alweer enige tijd geleden is Universal Analytics door Google geïntroduceerd. Dit is een vernieuwde, verbeterde, versie van Google Analytics om nog makkelijker en beter te kunnen meten. De ondersteuning op Classic Analytics houdt over ongeveer een jaar op. Je hebt nu dus nog wel ruim de tijd om te migreren, maar denk daar wel alvast over na. Deze conversie is daarnaast direct een goed idee om jouw implementatie eens goed onder de loep te nemen, want de nieuwe codes kunnen veel meer. Uiteraard kan ik je ook helpen bij de migratie van Classic Analytics naar Universal Analytics.

Een review van je huidige Google Analytics implementatie

Wil je tot slot gewoon eens door een expert na laten kijken of je nog de juiste zaken meet om je doelstellingen te halen, en of je uberhaupt nog alles goed meet dan kun je een review aanvragen. Ik bespreek dan je doelstellingen met je en kijk daarna of jouw website nog de juiste zaken meet.

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om jouw verzoek te bespreken en jou te helpen meer uit je website te halen.

Jouw naam (verplicht)

Jouw email (verplicht)

Waarmee kan ik je helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *