Domeinnaam checken!

Via onderstaande zoekbalk kun je snel een domeinnaam checken die jij graag wilt gebruiken en deze domeinnaam direct registreren.

[ajaxdomainchecker width=”500px” button=”Check beschikbaarheid”]

 

Is jouw favoriete domein beschikbaar?

Is jouw favoriete domein beschikbaar dan kun je deze direct vastleggen. Ga dan direct naar Neostrada. Je registreert hier een domeinnaam al vanaf 2,95 euro voor het eerste jaar!

Is jouw favoriete domein niet beschikbaar?

Krijg je de melding dat jouw favoriete domeinnaam niet beschikbaar is dan kun je natuurlijk nog een aantal alternatieven proberen. Probeer bijvoorbeeld eens een zoekopdracht met een andere extensie, zoals .com, .net of .eu. Wellicht is deze als alternatief vast te leggen. Kom je er niet uit neem dan contact op. Graag help ik je met een domeinnaam zoeken die wel beschikbaar is. Wil je alvast op weg geholpen worden met het kiezen van een domeinnaam voor jouw website kijk dan eens naar dit artikel.

Tips voor het beste domein

Hieronder nog een aantal tips waar je bij een domeincheck en domeinregistratie aan moet denken:

  • Kies voor een domein die aansluit bij de locatie van je doelgroep. In Nederland heeft .nl de voorkeur; .eu of .net werkt ook goed.
  • De waarde van een domeinnaam die exact gelijk is aan het keyword waarvoor je wilt ranken neemt af. Vaak werkt een unieke bedrijfsnaam beter.
  • Koppelstreepjes zijn niet nodig om spaties aan te geven. Dit herkent Google zelf.
  • Een domeinnaam registreren hoeft niet per se bij jouw hostingprovider. Kies gewoon voor de laagste prijs en pas je nameservers aan.
  • Leg je een domein vast dat eerder is gebruikt kijk dan even of er geen “slechte” links naar dat domein verwijzen.

Het registreren van een domein is een belangrijke taak. Heb je jouw website eenmaal draaiend op een domein en besluit je toch voor een andere domeinnaam te gaan dan brengt dit risico’s mee. Het is namelijk niet alleen een kwestie van de nameservers aanpassen. Om de linkwaarde in de zoekmachines (met als belangrijkste Google) niet te verliezen moet je alle urls redirecten naar het nieuwe domein. Op die manier weet Google dat jouw website is verhuisd en zal deze de linkwaarde mee verhuizen. Vaak merk je echter wel dat je iets van waarde verliest. Heb je hulp nodig bij het vastleggen of verhuizen van een domein, nee, dan even contact op!